Huizen uitgelicht

Vrieling Makelaars

In deze tijd heb je toch helemaal geen makelaar meer nodig? “Niet waar”, zeggen Bart Vrieling en Danny van Berkel van Vrieling Makelaars. Door geen professionele verkoopmakelaar in de arm te nemen doe je niet de makelaar, maar vooral jezelf tekort. “Je afzetmarkt is te klein zonder een makelaarsnetwerk. En dat kun je flink voelen in de verkoopprijs.”

Verhuizen is meer dan verkassen
In 1981 startte vader Vrieling als makelaar. Overdag speurde hij de wijk af op zoek naar huizen en in de avonden reed hij taxi. Bijna vier decennia later is Vrieling Makelaars nog net zo enthousiast. Zoon en zwager namen de zaak over en hielden de focus op het verbinden van de regio’s de Hoeksche Waard en Rotterdam als speerpunt aan. “Verhuizen is zoveel meer dan alleen verkassen. Het is de stap die een nieuw hoofdstuk in je leven markeert en je introduceert op een nieuwe plek. Met ‘De sleutel van’ geven we gloednieuwe bewoners van een wijk of regio naast de sleutels van hun droomhuis, ook de sleutels van de buurt. Zo ontdek je al snel je toekomstige, favoriete koffietentje op de hoek, die fijne winkel met hebbedingen en hotspots op loopafstand.”

Persoonlijk contact
In de sterk concurrerende makelaarswereld wordt marketing steeds belangrijker. Volgens de mannen staat of valt het succes in de huizenmania met persoonlijk contact. “We worden uitgenodigd bij iemand thuis. We krijgen een lekker bakje koffie met een koekje. Mogen mooie anekdotes aanhoren over de woning en krijgen en inkijkje in de dromen van mensen. Dat is wanneer de keuze wordt gemaakt. Is er een klik? Is er vertrouwen? Dat is de kern van ons werk. Daar kan geen marketing tegenop.” Binnen vijf jaar hopen de zwagers een mooi kantoor in Rotterdam te hebben. Het liefste op een centrale plek. “Ons pand in Mijnsheerenland heeft niet alleen een kantoorfunctie, maar evengoed een buurtfunctie. Mensen stappen tóch even binnen voor een praatje. Hoe mooi zou het zijn als we dat ook in Rotterdam zouden kunnen aanbieden?”

Bruggen slaan tussen stad en platteland
Het onderstreept nogmaals de focus op verbinding. Rotterdam en de Hoeksche Waard hebben een speciale band. Er zijn veel verhuisbewegingen tussen de twee. Jonge gezinnen die voor de rust van het dorp waar zij opgroeiden kiezen en gepensioneerden die reuring zoeken in een mooi appartement in hartje centrum. “Het bijtrekken van meer regio’s is geen ambitie. We willen ons juist specialiseren en bezighouden met alleen daar waar we kennis van zaken hebben.” Met een knipoog: “Boerenwijsheid noemen we dat.” Maar ook het klein maar fijn-principe gaat op bij Vrieling Makelaars. “Voor ons geen team van twintig man sterk. We houden het veel liever persoonlijk.”