Huizen uitgelicht

Julius & Hélène

Rotterdam

Het is code oranje als we in het hoogbouwappartement aan de Blaak van het uitzicht genieten, voor zover je kunt kijken dan. Vanuit deze ‘tussenwoning’ zijn Julius en Hélène op hun gemak op zoek gegaan naar een woning waar ze voor lange tijd willen blijven. Het werd een droomhuis in Mijnsheerenland, eentje die zo een interieurmagazine in kan. Zowel Julius als Hélène hebben flink genoten van het wonen in de stad Rotterdam. Julius: “We hebben er alles uitgehaald. Fijne cafés bezoeken, lekker uit eten, vrienden op fietsafstand. Maar met onze steeds langere lijst aan woonwensen werden de opties in de stad steeds schaarser.” Hélène: “We hebben gedacht aan Breda of Zeeland, maar dat vonden we dan toch te ver naar Rotterdam voor dagelijks woon-werkverkeer. De Hoeksche Waard bleek een voor de hand liggende keuze.”

Een schot in de roos

Samen met Bart Vrieling werden meerdere vrijstaande huizen met een authentiek karakter bekeken. Ondertussen woonde het stel al bijna anderhalf jaar in het huurhuis op de 27e etage. “We keken op de telefoon van Bart mee naar foto’s van een nieuwe woning toen hij per ongeluk te ver doorswipete. Bam, verliefd!” De jaren ’80 woning met karakteristieke boerderijeigenschappen bleek een schot in de roos. “Qua omschrijving had deze woning ons op papier nooit aangetrokken. Daarom is het persoonlijke contact met Vrieling zo fijn.”
De sleutel van de nieuwe woning heeft het stel op zak en de afspraak voor de verhuizers staat in de agenda. “We hoeven niets aan deze turn-key woning te verbouwen. Alleen onze spullen erin en onze labradoedel mee. We hebben er onwijs veel zin in!”